Barselsbesøget! Guide til det perfekte besøg

Oprettet d. under Barsel

Barselsbesøget! Guide til det perfekte besøg

Nu er det endelig tid til at komme på barselsbesøg 

Du har lige født, og sidder i sofaen, prøver at amme det lille nye familiemedlem. Du har ikke været i bad, og den forvasket cardigan er det mest behagelige. Pludselig ringer det på døren, og det er dine kære svigerforældre og kærestens søskende, der står klar til at komme ind og se det lille vidunder.
Du var IKKE klar, og orker det faktisk ikke... 

Er det noget du frygter, eller måske noget du allerede har oplevet? 

Hvis ikke skal du måske snart på barselsbesøg hos veninden, og du kender ikke reglerne, ellers så gør din familie og venner ikke, som skal på barselsbesøg hos dig. 
Men hvordan er det nu lige, at de uskrevne regler er? 

De uskrevne regler 
Fælles for alle er at der er nogle uskrevne regler, som vi har prøvet at liste ned her. (Send gerne dette blogindlæg til dine veninder, svigermor eller din egen mor, så de også lærer de uskrevne regler at kende) Og så risikerer du ikke lige at sidde der, i den forvasket cardigan med gylp på skulderen, når der kommer gæster og skal se den lille nye baby. 

 

1. Husk at du må aldrig komme uanmeldt. 
Det er vigtigt altid at spørge om lov inden, og gerne på SMS. Når forældrene lige har været igennem en fødsel, som ofte tager mange timer, er de trætte og har brug for hvile. 
De orker ikke opkald i tide og utide og har brug for ro og afslapning. 

 

2. Hold det kort og giv plads 
Husk at give plads til de nybagte forældre, da det er en kæmpe omvæltning for dem. Mærk efter hvor meget de har lyst til. Det er ikke sikkert at mor er klar til at give barnet fra sig, så du kan holde den lille, og måske har hun lyst, begge dele er ok. 
Hold gerne besøgt kort, det er ikke sikkert at familien har overskud til det helt lange besøg, så spørg ind til hvad de har lyst til. 

 

3. Ta´ mad med 
I tråd med nr. 2 - Mærk efter hvad forældrene har lyst til. Hvis de har overskud, kan det være hyggeligt at tage mad med til alle. Hvis de ikke har overskud til at I er der længe, kan du tage en gang aftensmad med, kun til den nybagte familie.
Ta´ mad med som ikke skal spises varmt. Frisk frugt og grønt, sushi eller friske forårsruller. Noget der kan spises med 1 hånd mens mor ammer, og samtidig give hende en masse næring. 

 

4. Skal man have gave med? 
Det korte svar er, JA. Det er god skik at have en lille ting med. Det behøver ikke at være noget der koster alverden, men ting til den lille ny. Og husk også endeligt at have en ting med til storesøster eller storebror. Her kan det være en god idé at tage noget med til en aktivitet. Fx en bold eller bog, hvor I kan gå ud og spille bold eller sætte jer og læse højt. Husk endeligt at give de store en masse opmærksomhed, så han eller hun ikke føler sig glemt og i skyggen af den lille nye baby. 

 

Er der mon nogle regler vi har glemt? Skriv en kommentar nedenfor, så andre kan få del i dine oplevelser. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar