Hvad skal jeg pakke i tasken til fødslen?

Oprettet d. under Barsel

Hvad skal jeg pakke i tasken til fødslen?

år fødslen begynder at nærme sig, er det en god idé at have tasken til sygehuset klar. Vi giver dig her nogle tips til hvad der kan være nyttigt at huske at pakke, når fødslen nærmer sig.

Vi kan starte med at sige, at det er forskelligt fra sygehus til sygehus hvad man skal huske, fx er nogle sygehuse hvor du selv skal have fødetøj med. Der er det en god idé at købe en stor skjorte som maven kan være i mens man føder, og som kan åbnes efter fødslen, så baby kan ligge hud mod hud på mors bryst.


Hvad skal jeg pakke til den nyfødte baby?

Babytøj i størrelse 50 og 56. Lav en god blanding af forskellige små bukser/strømpebukser, bodystockings (lad være med at købe bluser til de små, blusen ruller op og de ligger ikke godt, og det gør det sværere, når man skal løfte dem).

En babydyne – her er det en god idé at sove med den lille babydyne i sengen inden fødslen, så den dufter af mor og far. Det gør de små meget trygge når de ligger og skal sove, eller man trænger til en lille spisepause hvor man har brug for begge arme.

Sut er der nogle der tager med i tasken. Det bliver sikkert ikke brug for den, da det er bedre at baby ligger og sutter hos mor, for at få gang i amningen.

Stofbleer (som man ikke kan få for mange af). Ha´ to forskellige slags. Fx nogle med motiver og nogle uden. Derved kan du kende forskel på hvilke der bruges til gylp og amning, og hvilke der bruges under bleskift. 

Bamse som de kan putte sig op ad. Og som vi anbefaler med dynen, er det også en god idé tidligt at have den i sengen, så den også dufter af mor og far.

Et fint babytæppe til at svøbe baby ind i, hvis det pludseligt bliver køligere.

Autostol eller kørelift til hjemtransporten er rigtig vigtig at huske. Far kan evt. søge for at den er ude i bilen allerede nogle dage, eller måske uger inden termin, så er man klar til, når den lille kommer. 


Hvad skal mor huske at pakke til fødslen? 

For det første er det vigtigt at du husker din vandrejournal. Det er også en rigtig god ide at have sygesikring og kreditkort med.

Behageligt tøj. Husk at du sikkert ikke kan passe dit gamle tøj før efter 3-5 måneder efter fødslen. Så ta´ noget behageligt med som ikke strammer og nemt kan knappes op så du kan amme den lille.

Store trusser, amme bh´er og varme strømper. Flere anbefaler at tage nogle af kærestens bokseshorts, da de er store og behagelige, og samtidig ikke strammer på maven.

Amme indlæg. Det er rart allerede at bruge fra starten når mælken løber til. Her kan man både vælge uldindlæg og engangsindlæg, og der er det vigtigt at mærke efter hvad man bedst kan lide.

Salve til ømme bryster. Når du begynder at amme, så kan der opleves ømme bryster, så køb en salve til at lindre det ømme område.

Toilettaske: Shampoo og balsam, kropsolie - her anbefaler vi Kraes babyolie da den er uden duft så du stadig dufter af mor, fugtighedscreme, tandbørste + tandpasta, læbepomade, deodorant, hårbørste + elastikker. 

Mange er også glade for en tørshampoo, da overskuddet måske ikke lige er til en hårvask.

Makeup, hvis overskuddet er der. Brug gerne en mineralpudder som er nem at påføre, og lader huden ånde. Under en fødsel kan man nemt få det meget varmt, og med en mineralpudder undgår du ujævnheder i makeuppen, hvis huden skulle blive fugtig. En mineralpudder er nem og hurtig at friske op, hvis du har brug for det efter fødslen. Mange oplever også tørre læber under graviditet og fødsel. Vi anbefaler at bruge denne økologiske salve fra Kraes.

Bind, og gerne store da man bløder meget efter en fødsel.

Ammepude - Den kan være rigtig god at have med, da du på hospitalet skal amme, måske for første gang, hvilket kan være hårdt for armene. Tager du din egen ammepude med, så bliver barnet vant til den fra aller første gang. 

Mobiltelefon og oplader kan være en god ting at have med. Man ved aldrig hvor længe man skal opholde sig på sygehuset, så det kan være rart at kunne komme i kontakt med familien.

Vifte eller andet til at køle ned i ansigtet, især hvis det er en sommerfødsel.

Snacks både til mor og far. Mange bager en pose pølsehorn eller pizzasnegle som de kan tage op af fryseren, når de kører på sygehuset, så den er optøet og klar til fødslen.Mange er også glade for melon, da det er meget sukker- og vandholdig. Som fødende mor er det ikke sikkert at lysten til mad er så stor, så derfor et det godt at have frugt med som giver energi og væske.

Tyggegummi eller mint pastiller. 

Drikkedunk. Mange synes det er rarere med drikkedunk end at drikke vand af glas.


Hvad skal far huske inden fødslen?

Din fornemmeste opgave er at støtte din fødende kvinde og være der for hende.

Du skal sørge for at alt til bilen er klar inden fødslen. Hav gerne plastiksække og håndklæder klar til mors sæde, hvis nu vandet skulle gå mens I er på vej.

Når I kommer til sygehuset, er det en god idé at finde en rullestol til hende, så hun ikke skal bruge en masse energi på at gå op til fødeafdelingen.

Ellers skal far huske rent undertøj, toilettaske, t-shirts og trøjer og behagelige sko.
 

Har du andre forlag til, hvad der er godt at huske at pakke til fødselen? Så skriv en kommentar herunder. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar