Ved du hvordan du skal pottetræne dit barn?

Oprettet d. under Pleje

Ved du hvordan du skal pottetræne dit barn?

Vi giver dig og dit barn gode råd til pottetræningen 

Når tiden er inde til at barnet skal smide bleen, er det en god idé at gå i gang med pottetræningen. Allerede fra at dit barn begynder at vise interesse for ikke at tisse eller lave stort i bleen, skal man gribe muligheden. I Danmark begynder de fleste børn at smide bleen omkring 3 års alderen, andre meget før. Der er det vigtigt at kende sit barn, og lytte til hvad det har lyst til.


For at komme godt fra start er det vigtigt at vælge det rette tidspunkt, det kan fx være en ferie eller en weekend. Mange starter i sommerferien hvor barnet kan gå rundt med numsen bar i haven. Ellers er det en god idé at gå med numsen bar indenfor, så både forældre og barn er med i at der sker noget. Derved lærer barnet at mærke efter hvornår det er tissetrang, og lærer at bruge lukkemusklen. Som forældre er det vigtigt at kende sit barn på signalerne. Barnet har ofte nogle helt klare signaler, når det er ved at være tid til at komme af med noget. Når man opdager at barnet skal til at gøre noget er det en god idé og sætte ord på. Fx ”Tis skal i potten, jeg hjælper dig”.

Hvilken potte skal jeg vælge til mig barn?

Når der skal vælges potte, er det en god idé at vælge en ergonomisk korrekt, så barnet sidder godt, og derved er det også nemmere at komme af med noget.
Naty har udviklet en potte som ikke kun er æstetisk og passer godt ind i den skandinaviske stil, men som også er meget praktisk for barn og forældre. Barnet får en god støtte på potten, da potten er udstyret med en gummikant så barnet ikke glider når de skal sætte sig ned.

Potten er også meget praktisk for forældrene, da der kan sættes en pose i potten inden den skal bruges. Posen er opløselig i vand, hvilket gør det nemt at holde potten ren og hygiejnisk.

Når man er godt i gang med pottetræningen er det meget vigtigt at have tålmodighed og tage alt i barnets tempo. Derved er der god grobund for succes, og husk endeligt at alle børn er forskellige.

 

Har du gode idéer til pottetræningen, eller vil du dele ud af dine erfaringer? Så skriv en kommentar, så andre forældre i samme situation kan blive hjulpet. 


Vi ønsker jer held og lykke med pottetræningen


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar