Sådan arrangerer du det perfekte baby shower

Oprettet d. under Barsel

Sådan arrangerer du det perfekte baby shower

Din veninde er gravid for første gang, og du vil gerne arrangere en fest for at fejre graviditeten. Hvorfor ikke arrangere et dejligt baby shower, hvor I kan forkæle hende med skønne gaver til den lille? Det er nemlig derfor det hedder et ”shower” regn, altså gaveregn til den lille. Da det er dyrt at anskaffe sig ting til den lille, og især for førstegangs forældre, fandt man på i USA at afholde et shower for den kommende mor.

Da ventetiden er lang, især i slutningen af graviditeten, afholdes der baby shower ca 1-2 måneder inden forventet fødsel. I USA er der tradition for at man afholder baby shower for førstegangsfødende, men er også begyndt af afholde diaper showers for barn nummer 2 eller ved adoption.

Danskerne er rigtigt ved at tage baby showers til sig, dog har det haft en lidt træg start, da det i Danmark tidligere har bragt uheld at modtage gaver inden barnet er født. Den myte er nu ikke eksisterende mere, og det er blevet utrolig populært at afholde baby shower i Danmark.

I Danmark afholdes et Baby shower som et surprise party, så moderen ikke er forberedt på besøget og de mange gaver. Det kan være rigtig sjovt og underholdende at arrangere, og det kan være en god idé at alliere sig med kæresten og familien for at kunne få det hele til at gå op i en højere enhed.

Det kan være svært at arrangere, så det er passende og falder i den kommende mors ånd. Og hvis du har set Sex and the City, hvor Charlotte skal arrangere baby shower for Miranda, ses det tydeligt hvor svært det kan være at arrangere.

Derfor har vi sammensat vores bud på, hvad du skal huske, når du skal arrangere baby shower for din gode veninde.

Sådan planlægger du det perfekte baby shower, og skaber gode minder
1. Sørg for at alliere dig med faderen til barnet.
Så kan I skabe et alibi sammen, så moderen er klar til sit baby shower. Ofte afholdes baby showeret ikke hjemme hos den kommende mor, men hos en veninde, så moderen rigtig kan slappe af.


2. Ved du om hun venter en pige eller dreng?
Hvis du ved det, kan du arrangere pynten ud fra, om det skal være lyseblåt eller lyserødt. Hvis hun ikke ved, hvad hun venter, kan det være utrolig flot at mixe de to farver.


3. Det er forskelligt om der bliver arrangeret brunch eller et overdådigt kagebord, det er op til dig som arrangør.
Selvom du er arrangør, skal du selvfølgelig ikke stå for det hele. De fleste synes at det er hyggeligt og rart at hjælpe til, og vil ofte gerne bage en kage.


Hvis du vil bage dejlige Cup Cakes anbefaler vi disse, der er nemme at bage og smager himmelsk. - ellers send opskriften videre til den som skal stå for kagen.

 

SKØNNE CUP CAKES MED FROSTING 
ca. 8 stk. 

Du skal bruge:


6 dadler
1 moden banan
4 æg
50 g ren kakao
3 spsk. blød kokosolie
50 g smør
2 1/2 dl kogt quinoa, varianten er op til dig 
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
 
 
Skyl quinoaen og kog den
efter anvisning på posen og
lad den køle af.
 
Fjern stenene fra dadlerne.
Smelt kokosolien og
blend kokosolie, æg og
dadler sammen.
 
Tilsæt den kogte quiona,
kakao, vanilje -og
bagepulver og blend noget
mere. Smelt smørret, lad det
afkøle en smule og rør det
sammen med resten af
kageblandingen.
 
Kom kagedejen i smurte muffins forme, og bag dem i ovnen 175 grader i ca. 15-17 min. Hold godt øje med dem, da ovne er forskellige. Stik evt. en lille kniv i for at se om kagerne ser færdige ud.
 
Så skal du til at lave frosting til toppen af din cup cake.
Du skal bruge:
200 g blødt usaltet smør. Ta´ det ud af køleskabet ca. 30 min før du skal bruge det.
200 g flormelis
30 ml mælk.
 
Sådan gør du:

Pisk smørret med en elpisker på midterste hastighed i 3-4 min. Indtil det er blødt og cremet. Sigt flormelissen og tilsæt halvdelen til smørret sammen med mælken. Pisk igen til din frosting er cremet igen, og tilsæt nu resten af flormelissen til blandingen til den igen er cremet og ensartet.
Hvis blandingen er for tyk tilsætter du blot lidt mere mælk, hvis den derimod er blevet for tynd tilsætter du bare mere smør eller melis.
Alle ingredienser skal blot have stuetemperatur, når de piskes.
Derefter kan du tilsætte frugtfarve eller chokolade stykker, lige som du ønsker at din topping skal være.
 
Hvis du laver dine cup cakes i forvejen, skal du huske at opbevare dem på køl, ellers smelter smørret, og de falder sammen. 
 
God fornøjelse 4. Baby showers har også tradition for at der skal leges.

Hvis den gravide ikke kender kønnet, kan deltagerene gætte på kønnet, og I kan se hvad flest stemmer på at det bliver. Svaret bliver jo så først afsløret til fødslen :)

Mange synes samtidig, at det kan være sjovt at gætte på barnets navn, der kan alle skrive navnet på en seddel. Sedlerne læses først op, når navnet offentliggøres.

En anden sjov leg kan være at gætte den gravide maves omkreds. Det kræver garnnøgle, saks og præmie til vinderen. Alle klipper den længde garn, som de tror passer rundt om den gravides mave. Den som er tættest på vinder.

Noget rigtig hyggeligt kan også være at skrive på babys første bleer. Legen går ud på at der købes en pakke bleer, gerne uden print, i Str. 2. Der pynter alle deltagere en ble med tusher på ydersiden af bleen. Med små beskeder eller citater til de kommende forældre. Det kan give mor eller far et lille smil på læben, når de står der trætte og er ved at skifte ble.


5. Gaverne til moderen og baby.
Er du usikker på, hvad du skal give den kommende mor og baby, kommer vi her med vores bud på lækre gaver du kan give.

Vores første bud på den perfekte gave til den kommende mor er en graviditetsolie fra Eco by Naty. Olien er en botanisk olie, som er nem at smøre på maven. Olien giver fugt, og den er sammen med en fugtgivende creme med til at holde huden smidig, så den ikke bliver tør.

Vi har også mange lækre og silkebløde produkter fra Layette. Stofbleer fra Layette er et sikkert valg. Forældre til små børn kan aldrig få nok stofbleer. De kan bruges til rigtig mange formål. Til amning som klud, på puslepuden eller som tæppe en varm sommerdag.
Mange af vores produkter fra Layette er gode som gave til Baby shower. Du finder de silkebløde babytæpper, legetæpper og sengelinned. Fra Layette kan du også finde babyudstyr som sengerand, puslepude og ammepude.

Et gave som mor og baby helt sikkert bliver glade for er den populære barnevognsvugger, Rockit - Baby Rocker. Den vugger barnet blidt i søvn, som var i ude at trille en tur.

Den traditionelle Diaper Cake?
Som I Sex and the City, er der flere der har taget tradition omkring den såkaldte Blekage, eller Diaper Cake til sig. Blekagen er ofte det centrale omdrejningspunkt, og er ofte de bedste veninder som kommer med den. Den er lavet af engangsbleer, i mange lag som en lagkage, og dekoreret med bånd og nyttige babyting.
Som i Sex and the City er Miranda ikke så begejstret for den traditionelle diaper cake, men veninderne og især Charlotte synes, at den hører til.
Det er selvfølgelig op til dig, om du synes, at den skal laves til din veninde, men vi synes at den er enormt hyggelig både at lave og få.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar