Sådan får du dit barn til at sove bedre

Oprettet d. under Sove

Sådan får du dit barn til at sove bedre

Jeg Har Endelig Fundet Midlerne Til En Bedre Nattesøvn 

Du har lige lagt dig i sengen - endeligt er det blevet lidt køligere, men det er stadig varmt.

Du vender og drejer dig, men har svært ved at falde til ro.

Endelig er du ved at falde i søvn…  og så hører du lyden af babygråd eller barneklynk…
Nu havde du endeligt lige fået lukket øjnene, og var klar til at sove.

Du går ind til dit barn. Barnet er varm, altså ikke sådan febervarm, men varm pga. sommervarmen.

Åhh for pokker, af med noget af det svedige tøj.

Du bruger nu lidt tid på at få barnet til at sove igen, giver måske barnet noget at drikke… og er endelig klar til at lægge dig selv igen.

30 min senere….

Du vågner igen af lyden af gråd, nu er barnet kold og fryser…

 

Frygter du endnu en varm sommer hvor familien ikke får den søvn som de har brug for?

Sidste sommer var jo skøn på mange punkter, men også hård ved nattesøvnen. Alle de tropenætter gjorde at mange ikke fik den søvn de havde brug for.

Fx føler jeg, at jeg havde en meget træt og frustreret 4 årig hver eftermiddag, og ulvetimen blev dobbelt så hård. Mange eftermiddage blev tilbragt inde foran fjernsynet, da der simpelthen ikke var energi til mere ude-leg trods det gode vejr.

Mange forældre, inklusiv mig selv, begyndte sidste sommer at blive bekymret for om børnene nu fik den rette mængde søvn.

I sommermånederne er man usikker på om de har det for varmt, og i vintermånederne om de fryser. For god søvn er alfa og omega for at familien fungerer, og for at barnet udvikler sig som det skal.
Varme er svære at regulere, da man ikke bare kan tage mere tøj på for ikke at fryse.

 

HER FÅR DU VORES 4 BEDSTE RÅD TIL EN GOD NATTESØVN 

1. Passende tøj
Når det er ved at være tid til at barnet skal puttes og have nattøj på, er det en god idé at finde en tynd bomuldsdragt at putte barnet i. Og gerne én med plads i.
Hvis det er rigtig varmt, kan du putte baby i en langærmet eller kortærmet body og give barnet et par strømper på.

Det er vigtigt at mærke baby i nakken mens de sover, det gælder både en varm sommerdag eller en kold vinterdag. Hvis nakken er varm, skal du tage noget af tøjet af. Hvis nakken derimod er kold, skal baby have mere tøj på.

 

2. Rigeligt med væske 
Husk at give babyer rigeligt med væske. Amme børn skal man lægge oftere til brystet, og husk at amme mange gange om dagen så væskedepoterne er fyldt op, så det ikke er om natten baby begynder at ville ammes oftere. Hvis det er flaske børn, må de gerne få lidt kogt vand i sutteflasken. Mange børn bliver sikkert forskrækket første gang de bliver tilbudt vand og ikke mælk, smagen er jo ikke så sød som mælk og konsistensen er også markant anderledes.
De større børn skal man også huske at give rigeligt med væske i løbet af dagen.


På de meget varme dage giver jeg mine børn fortyndet saftevand for at få dem til at drikke mere. Alle andre dage får de almindelig postevand eller vand med agurkeskiver i. Agurk giver en dejlig friskhed til vandet.

 

3. Brug det rigtige sengelinned 
Det er ikke kun babys tøj du kan gøre noget ved i sommervarmen. Du kan fx starte med at skifte babys lagen ud til et bambus lagen.
Mange oplever at baby sover bedre på et bambuslagen da bambus suger væske hurtigere end bomuld, og barnet holdes tørt og sover derfor bedre. Sengelinned i bambus har mange gode egenskaber, og er meget velegnet om natten, og bidrager til bedre nattesøvn.
Hvis vi nu får endnu en varm sommer, kan du kombinere bambus lagnet med et tæppe. Mange børn gider ikke sove med dyne og kan nemt blive kolde. Et tæppe kan derfor være muligheden da det er lettere for barnet, og vil ikke føles tungt. Et bambus lagen er derfor en god idé da det også er svedabsorberende og varme regulerende.
 
Layette produkterne er håndsyet i Polen, og der er derfor tænkt over hver eneste detalje. Alt lever op til de nyeste standarder, og med et smukt tidsløst skandinavisk design.

 

4. Et bad inden sengetid 
Et bad før senge tid kan være en god idé. Ikke nok med at der er mulighed for at lege og have det sjovt, men et bad er også meget afslappende for kroppen. Der anbefaler vi at du bruger kraes babybad i badekaret.
Kraes babybad er et naturligt produkt som har en beroligende effekt på krop og sind. Badet beroliger sart hud, og har en dokumenteret effekt på tør hud, eksem og udslet.

Hvis uheldet er ude og barnet er blevet en smule skoldet, har Kraes babybad en dokumenteret beroligende effekt.

 

HVIS DIT BARN SOVER GODT - SOVER DU OGSÅ GODT


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar